Promotie

overzicht


Ondersteunen jullie mij ook bij de promotie?

Ja, daarvoor biedt Pumbo verschillende mogelijkheden.

Zo kunt u zich via ons aansluiten bij het CB (van oorsprong bekend als het Centraal Boekhuis). Simpel gezegd komt het erop neer dat uw boek dan via de (internet)boekhandel te koop is, zoals Bol.com of Bruna.

Dit wil niet zeggen dat alle boekhandels in één keer een stapel boeken van u op voorraad nemen, maar wel dat zij uw boek gemakkelijk via het CB kunnen bestellen.

Het CB verzorgt de verzending naar de boekhandel of, in het geval van een internetboekhandel, zelfs rechtstreeks naar de klant. Zie voor meer informatie over een aansluiting bij het CB de volgende pagina: over het CB.

Ook kunt u uw boek eenvoudig als ‘gadget’ op uw website plaatsen, kunt u een koop-nu-knop voor op uw website genereren en kunt u een persbericht laten schrijven.

Elk boek krijgt tevens een unieke verkooppagina op Boekenbestellen.nl, waarop u allerlei gegevens kunt plaatsen die betrekking hebben op uw boek.

De verkooppagina is zo ingericht dat u extra gegevens kunt toevoegen voor zoekmachineoptimalisatie. U kunt zelfs uw eigen Google Analytics-code toevoegen als u daar gebruik van maakt. Zo kunt u precies zien hoeveel bezoekers uw pagina krijgt en waar deze vandaan komen.

Bovendien hebben wij een online cursus over boekmarketing ontwikkeld om auteurs te helpen bij het succesvol in de markt zetten van hun boek. Meer informatie over deze cursus en over de andere promotiemogelijkheden vindt u in het beheer en op de promotiepagina.

Op de volgende pagina vindt u meer artikelen ter ondersteuning: bekijk alle artikelen.

 

Hoe zorg ik ervoor dat mijn boek in de bibliotheek terechtkomt?

Om een boek in de bibliotheek te krijgen, kunt u via NBD Biblion een poging wagen.

NBD Biblion verzorgt een wekelijks aanbod van titels (zowel boeken als digitale media) aan openbare bibliotheken.

Vervolgens kunnen de bibliotheken deze titels bij NBD Biblion bestellen en zorgt deze instantie ervoor dat de producten uitleenklaar bij de bibliotheek terechtkomen.

Om een titel in aanmerking te laten komen voor opname in het aanbod ontvangt NBD Biblion graag kosteloos twee recensie-exemplaren.

U kunt de recensie-exemplaren, vergezeld van een schrijven waarin de particuliere verkoopprijs, eventuele boekhandelskorting en de adresgegevens staan vermeld, zenden naar het onderstaande adres.

NBD Biblion
Afdeling Aanbodselectie
Postbus 7454
2701 AL Zoetermeer

Als uw boek via het CB leverbaar is, kan NBD Biblion de boeken zelf bestellen. 

Bij levering vanuit het CB-magazijn is het voordeliger om NBD Biblion zelf te laten bestellen, de korting is dan ook automatisch al geregeld. Vermeld uw keuze duidelijk in de begeleidende brief.

Als uw boek niet via het CB verkrijgbaar is, kunt u aangeven dat de boeken bij ons besteld kunnen worden. Voor algemene boeken gaat het NBD uit van een kortingspercentage van minimaal 40 procent.

De tijd tussen ontvangst van de recensie-exemplaren en het zenden van de order naar aanleiding van het aantal exemplaren dat de bibliotheken bij NBD Biblion hebben besteld, bestrijkt ongeveer twee maanden.

U ontvangt behalve een order ook een brief met de tekst van de recensie die NBD Biblion ten behoeve van de aanbieding heeft laten maken.

Indien een titel niet door de redactie wordt geselecteerd voor het aanbod, worden de recensie-exemplaren geretourneerd. Meestal voorzien van een motivatie.

Een recensie-exemplaar rechtstreeks versturen vanuit ons magazijn wordt afgeraden, omdat er dan geen persoonlijke brief bij kan.

U kunt dus het best exemplaren voor thuis bestellen en vervolgens leveren aan NBD Biblion.

NBD Biblion zal in dit geval bij het CB of rechtstreeks bij Pumbo bestellen, waarvan u dan weer een verkoopbericht ontvangt.

Via de volgende link kunt u een voorbeeldbrief downloaden waarin u zelf de gegevens kunt wijzigen: brief aan NBD Biblion.

Copyright © 2006-2019 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.