Hoe begin ik

overzicht


Hoe maak ik een account aan?

De eerste stap is het aanmaken van een account op onze website. Zonder account is het niet mogelijk om gebruik te maken van onze diensten.

Wij kunnen de bestanden die u naar ons heeft opgestuurd of nog gaat opsturen aan uw account koppelen, zodat u alles vanuit één omgeving kunt beheren. Ook is een account nodig voor het uitbetalen van uw verdiensten als u uw boek gaat uitgeven en winst gaat maken.

Om een account aan te maken, klikt u rechtsboven op ‘Account’ en vervolgens op ‘Ga naar de registratiepagina’.

Vul dan de benodigde gegevens in. Na het aanmaken van uw account kunt u direct aan de slag.

Waarom moet ik mijn e-mailadres opgeven?

Uw e-mailadres wordt gebruikt om u op de hoogte te brengen van eventuele verkopen en van acties die Pumbo organiseert. Wij zullen uw e-mailadres nooit aan derden verstrekken of doorverkopen.

Zijn mijn gegevens veilig bij Pumbo?

Uw gegevens zijn absoluut veilig. Alle gegevens worden opgeslagen op een server die aan de hoogste beveiligingseisen voldoet.

Een aantal gegevens, zoals uw wachtwoord, worden versleuteld in een databank opgeslagen, waardoor ze zelfs voor ons onzichtbaar zijn.

U bent te allen tijden zelf verantwoordelijk voor uw inloggegevens, dus zorg ervoor dat u deze niet zomaar aan derden verstrekt.

Pumbo zal nooit naar uw wachtwoord vragen, dus ga niet op verzoeken om uw wachtwoord door te geven in.

Licht ons direct in als dit u overkomt door onderaan een willekeurige pagina op ‘Contact’ te klikken. Bank- en betaalgegevens worden nooit opgeslagen.

Ik heb een account aangemaakt, en nu?

In de communicatie tussen u en ons verwijzen we vaak naar het beheergedeelte. Dit gedeelte bereikt u na het inloggen en is de startpagina voor verdere acties.

Na het aanmaken van een account bent u automatisch ingelogd en kunt u beginnen met de eerste stappen voor een nieuw project.

Hoe start ik mijn eerste project?

Als u bent ingelogd in het beheergedeelte, kunt u de eerste stappen zetten door bovenin het menu op ‘Project’ te klikken. Zodra u hierop heeft geklikt, start de wizard voor het aanmaken van uw eerste project.

Eerst bepaalt u de vormgeving van uw boek, zoals het formaat, de papiersoort, of het in kleur of zwart-wit gedrukt moet worden, het aantal pagina’s, et cetera. Deze gegevens kunt u achteraf nog wijzigen, totdat er een definitief bestand is.

De eerste stappen zijn vooral belangrijk voor de vervolgstap: het aanleveren van uw bestanden. Als wij uw bestanden hebben ontvangen, hoeven we alleen maar uw projectinstellingen te bekijken om te begrijpen wat u precies voor wensen heeft.

Voordat u definitief gaat publiceren, kunt u alle gegevens nog nalopen, controleren, aanpassen en aanvullen.

Wat mag ik aanleveren als bestanden?

Een boek laten drukken via Pumbo betekent twee verschillende bestanden uploaden.

Allereerst de inhoud van het boek (het binnenwerk) en daarna de cover (het omslag).

De bestanden worden altijd los van elkaar gedrukt en pas later bij elkaar gebonden. Zo bereiken we optimale kwaliteit.

U bent niet gebonden aan een beperkte keuze in kleur of opmaak en wij drukken géén logo of informatie over ons op uw boek.

U mag vrijwel alle bestandstypen aanleveren, maar uiteindelijk is PDF het eindformaat. Als u zelf geen printklare PDF kunt maken, helpen wij u daar graag bij. U stuurt ons dan bijvoorbeeld het Word-bestand toe en dan gaan wij voor u aan de slag.

Voor een e-book is alleen het binnenwerk nodig en hoeft u geen apart coverbestand aan te leveren. Een e-book kan als PDF of als ePub worden aangeleverd.

Let wel op: een belangrijke voorwaarde is dat u de auteursrechten bezit op de teksten en afbeeldingen in het binnenwerk en omslag óf toestemming heeft om deze te mogen gebruiken. In onze algemene voorwaarden voor auteurs staat alles keurig uitgelegd.

Wat voor bestanden kan ik aanleveren voor het binnenwerk?

U kunt de volgende bestandstypen uploaden:

 • Microsoft Word
 • Open Office
 • Apple Pages
 • Adobe InDesign
 • EPub

U mag uiteraard ook een kant-en-klare PDF aanleveren. Voor het aanleveren van een printklare PDF moet u wel met een aantal zaken rekening houden. Het insluiten van lettertypen is bijvoorbeeld een vereiste. Meer informatie over het aanmaken van een PDF vindt u in het leercentrum.

U kunt de bestanden uploaden via ‘Stap 2: Bestanden’ als u bent ingelogd op uw Pumbo-account.

Als u dat makkelijker vindt, kunt u ons de bestanden ook gewoon per e-mail of via WeTransfer toesturen.

Wat voor bestanden kan ik aanleveren voor de cover?

Als u de cover zelf ontwerpt, mag u de volgende bestanden aanleveren:

 • Adobe PDF (*.PDF)
 • Adobe Photoshop (*.PSD)
 • Adobe InDesign (*.INDD)

Voor het aanleveren van een cover moet u wel met een aantal zaken rekening houden.

Snijlijnen zijn nodig, voldoende resolutie (minimaal 150 dpi en bij voorkeur 300 dpi) van afbeeldingen wordt geadviseerd. 

Meer informatie over het aanmaken van een cover vindt u in het leercentrum.

U kunt de bestanden uploaden via ‘Stap 2: Bestanden’ als u bent ingelogd op uw Pumbo-account.

Als u dat makkelijker vindt, kunt u ons de bestanden ook gewoon per e-mail of via WeTransfer toesturen.

Wat voor bestanden kan ik aanleveren voor een e-book?

U kunt de volgende bestandstypen uploaden:

 • Microsoft Word
 • Open Office
 • Apple Pages
 • Adobe InDesign

U mag ook een kant-en-klare PDF of ePub aanleveren.

Aan de PDF van een e-book worden praktisch geen eisen gesteld, aan het ePub-bestand wel. Zo moet het ePub-bestand gevalideerd zijn. Valideren kan op de volgende website: http://validator.idpf.org.

Voor een e-book hoeft u geen apart coverbestand te uploaden.

Hoe lever ik mijn bestanden aan?

Nadat u een project heeft aangemaakt, kunt u de bestanden op twee manieren aanleveren.

 1. Via ons eigen uploadsysteem. Eén klik op de knop opent een venster waarmee u uw bestand kunt uploaden. Ons eigen systeem is geschikt voor bestanden van 0 tot 75 MB.
 2. Via ons eigen kanaal op de website WeTansfer.com. Via deze website kunt u bestanden tot wel 2 GB aanleveren. Dankzij ons eigen kanaal staan alle gegevens al voor u ingevuld.

Beide mogelijkheden kunnen vanuit het beheergedeelte worden gebruikt. U vindt deze opties als u een project heeft aangemaakt onder ‘Stap 2: Bestanden’.

U kunt onze WeTransfer-pagina ook bereiken via deze link.

Heeft u liever rechtstreeks contact, dan kunt u ons de bestanden ook per e-mail toesturen. Per e-mail kunnen wij bestanden tot 10 MB ontvangen.

Copyright © 2006-2022 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.