Bestellen

overzicht


Krijg ik eerst een proefexemplaar van mijn boek?

Een proefexemplaar is in feite een eerste bestelling van uw eigen boek. Dit betekent dat u het boek bestelt voor thuis, voordat u het publiceert.

Pumbo biedt de mogelijkheid om via een eenvoudige procedure (Printing on Demand) één boek thuis te laten bezorgen.

De kosten voor één exemplaar zijn opgebouwd uit de drukkosten en de verzendkosten.

Het is altijd verstandig om eerst één exemplaar te bestellen voordat u eventueel een grotere bestelling plaatst.

De ervaring leert dat de meeste auteurs met behulp van een proefexemplaar nog net even de puntjes op de i kunnen zetten voor een goed eindresultaat.

 

Wat is online voorraad?

ONLINE-voorraad is een virtuele voorraad, een soort prepaid systeem. De boeken worden niet daadwerkelijk geprint, maar u profiteert wel van extra kortingen. Nadat u een ONLINE-voorraad heeft aangeschaft, kunt u uw boeken laten leveren op elk gewenst adres. U betaalt dan alleen nog de verzendkosten, want de printkosten heeft u al vooruitbetaald. Deze voorraad wordt niet gebruikt voor verkoop via Boekenbestellen.nl of de boekhandel. De boeken worden pas gedrukt na een door uzelf geplaatste bestelling. Zo kunt u tussentijds ook altijd nog wijzigingen aanbrengen in het bestand. Dit is interessant voor klanten die nu al weten dat zij bijvoorbeeld 100 boeken gaan bestellen, maar dit willen verspreiden over een langere periode. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iemand die regelmatig seminars geeft, maar nog geen 100 boeken tegelijkertijd wil bestellen, omdat er mogelijk nog iets gewijzigd moet worden in het boek of omdat diegene geen ruimte heeft voor een stapel boeken in huis.

Kan ik ook boeken voor thuis bestellen?

Ja, dat kan. Ook hier geldt dat u bij afname van meerdere boeken korting krijgt. Vanuit het beheer kunt u eenvoudig boeken voor thuis bestellen. U betaalt dan alleen de drukkosten en de verzendkosten. Eventuele kortingen worden getoond tijdens de bestelprocedure.

Geldt er een (volume)korting bij een grotere afname van POD-boeken?

Ja, hoe meer POD-boeken u afneemt, hoe meer korting u krijgt.

De korting wordt berekend over het totale aantal POD-boeken in een bestelling.

De korting kan dan berekend worden over een bestelling van online voorraad, van boeken voor thuis of van beide.

Als u meerdere titels tegelijkertijd wilt bestellen, tellen wij deze bij elkaar op om het aantal voor de korting te berekenen.

Afname in stuks

1-5

6-24

25-99

100-199

200+

400+

Korting per boek

€ 0,-

€ 1,-

€ 3,-

€ 5,-

€ 6,-

Advies grote oplage

Wat is de levertijd?

Alle informatie over de actuele levertijden vindt u op de pagina: levertijden

Hoe zit het met de bezorging?

Na het plaatsen van de bestelling en de (gedeeltelijke) betaling wordt de order doorgestuurd naar de productieafdeling of naar het magazijn.

De bezorging wordt verzorgd door PostNL of door een koeriersbedrijf.

Als bezorgadres geldt het adres dat bij de persoonlijke gegevens is ingevuld.

Het risico van beschadiging of vermissing van producten berust tot het moment van levering bij Pumbo, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Alle tarieven, zowel nationaal als internationaal, zijn gebaseerd op de meest recente tarieven van PostNL.

In verband met Corona/COVID-19 wordt er per 15 april 2020 een toeslag gerekend op een verzending buiten de EU. De toeslag varieert van €4 tot € 6,- per kilo. Onderstaande tarievenlijst is exclusief deze toeslag.

Een volledig overzicht van de tarieven kunt u hier downloaden: verzendtarieven.

Als u een grote offsetdruk bestelt, zijn de verzendkosten voor één adres in Nederland al bij het bedrag inbegrepen.

Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

We maken hierbij onderscheid tussen POD (per stuk geproduceerde boeken) en offset (in grote oplage geproduceerde boeken).

Boeken die via POD per stuk worden geproduceerd

Via uw Pumbo-account kunt u online 24 uur per dag, 7 dagen per week bestellen.

U kunt alleen boeken bestellen waarvan wij de bestanden handmatig hebben gecontroleerd.

Pas als wij aangeven dat de bestanden die u heeft doorgestuurd op ‘bestelklaar’ staan in ons systeem, kunt u een bestelling plaatsen.

Als u een bestelling wilt plaatsen, logt u in op onze website en klikt u in de menubalk op ‘Bestel’.

Het is aan te raden om eerst één exemplaar te bestellen voordat u eventueel een grotere bestelling plaatst. Zo kunt u kijken of u helemaal tevreden bent met het resultaat.

Meestal komt u nog wel een paar kleine foutjes tegen in het boek die u dan nog kunt aanpassen. Aanpassingen kunt u dan doorsturen via ‘Stap 2: Bestanden’.

Boeken die in grote oplage offset worden gedrukt

Als u boeken in een grote oplage wilt bestellen, verloopt de bestelling altijd via e-mailcontact met ons.

Wij maken een overzicht van de samenstelling van het boek en de bestanden die we gaan gebruiken voor het drukwerk. Daarbij vermelden we ook waar de boeken afgeleverd zullen worden.

Als u daarmee akkoord gaat, maken we een factuur op. Daarvan moet 50% aanbetaald worden.

Is de aanbetaling binnengekomen, dan zullen we de bestelling inzetten en u op de hoogte brengen van de verwachte leverdatum.

Herroepingsrecht

Bij de aankoop van een abonnement om e-books te verkopen is het herroepingsrecht van toepassing. U heeft de mogelijkheid om de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende veertien dagen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag van het sluiten van de overeenkomst. Indien u een bedrag betaald heeft, zullen wij dit zo spoedig mogelijk (uiterlijk veertien dagen na ontbinding) terugbetalen. U wordt terugbetaald met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd. Om de overeenkomst te herroepingen kunt u het retourformulier herroeping downloaden en dit ingevuld per post of e-mail naar ons toesturen. U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. U bent alleen gehouden de eventuele abonnementskosten te betalen voor de dienst tot het moment van ontbinding.

Als u als auteur zelf uw eigen boek koopt, dan valt dit onder maatwerk en kunt u het boek niet terugsturen als het u niet bevalt. Uiteraard mag u het boek wel terugsturen als het een productiefout betreft. We maken dan z.s.m een nieuw exemplaar.

Naar welke landen verzenden jullie?

Een volledig overzicht, inclusief tarieven, kunt u hier downloaden: landen verzending.

Copyright © 2006-2022 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.