Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus.

Transculturele Intake en gevolgen voor Behandelen van Volwassenen en Kinderen

Geschreven door Dr. Carl H.D. Steinmetz, Gökçe Gökçen, MA En Jacqueline Van Der Jagt, Msa

Verkrijgbaar bij


Informatie
Heeft u interesse in dit boek? Als u tot aankoop besluit over te gaan en op ‘bestellen’ klikt, wordt u doorverwezen naar onze verkoopwebsite Boekenbestellen.nl. Hier kunt u uw bestelling vervolgens afronden en de betaling voldoen. Na een eventuele aankoop verloopt ook de communicatie via ons platform Boekenbestellen.nl. Wij handelen uw order voor u af onder deze naam.


 • BOEK

  paperback

  21,95


 • EBOEK

  pdf zonder drm

  10,00


 • Samenvatting

  Dit handboek is bedoeld voor GGZ-instellingen die met immigranten, vluchtelingen en expats werken. In dit handboek wordt met drie intakeprotocollen gewerkt, namelijk MINI PLUS en narratief, Biografie en Immigratiegeschiedenis en AS IV intake. Dit alles wordt in een context geplaatst van de zoektocht naar de behandelfocus.

  Dit handboek bevat intakeprotocollen voor volwassenen en kinderen. Los daarvan wordt er een transculturele gespreksmethode gepresenteerd; KIP: K(c)ontact leggen, Inventariseren en Probleem oplossen.

 • Inhoudsopgave

  Deel I Uitgangspunten en theoretisch kader
  Deel II Transculturele gespreksvoering
  Deel III Transculturele intake voor volwassenen
  Deel IV Transculturele intake kinderen en jeugd
  Deel V Transculturele intake toegepast
  Deel IV Bijlagen

 • Fragment

  Grofweg zijn er twee westerse opvattingen over hoe psychiatrische stoornissen ontstaan. De een is biologisch geënt en de ander is geworteld in een sociocultureel en systemisch kader. Los daarvan zijn er nog totaal andere opvattingen, zoals de opvatting in sommige Aziatische culturen dat psychiatrische stoornissen het gevolg zijn van een verstoring van de homeostatische balans in ons lichaam of van sociale, natuurlijke en spirituele werelden. Voor zich spreekt dat elk van deze opvattingen tot andere interventies leidt. De biologische tot farmacotherapie, de socio-economische tot zorg, onderwijs, inbedding in de maatschappij en werk en een homeostatische onbalans tot een herstel daarvan. Kortom, inzicht in de lokale opvattingen over het ontstaan en betekenis van klachten zijn van belang voor de diagnostiek en behandeling, zoals we in de volgende paragrafen zullen zien.

Copyright © 2006-2020 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.