STDbesturingen

Geschreven door Henk Van Heun

Verkrijgbaar bij


Informatie
Heeft u interesse in dit boek? Als u tot aankoop besluit over te gaan en op ‘bestellen’ klikt, wordt u doorverwezen naar onze verkoopwebsite Boekenbestellen.nl. Hier kunt u uw bestelling vervolgens afronden en de betaling voldoen. Na een eventuele aankoop verloopt ook de communicatie via ons platform Boekenbestellen.nl. Wij handelen uw order voor u af onder deze naam.


 • BOEK

  paperback

  21,95


 • EBOEK

  pdf zonder drm

  12,95


 • Samenvatting

  Traditionele besturingen gebruiken standaard componenten, die niet bij het vraagstuk passen. Het cement om die standaard stenen te stapelen heeft meer gewicht dan de stenen. Door het centraal stellen van de processen is een nieuwe standaard ontwikkeld. Nu bestaat de muur uit cementloze LEGO stenen. De betrouwbaarheid van de STD besturing neemt enorm toe, is eenvoudig te testen en kost maar tien procent van de inspanning.

  Het proces, de besturing en de visualisatie worden drie identieke manieren om hetzelfde te beschrijven.

 • Inhoudsopgave

  STD staat voor Slim Toestands Diagram.
  De complete filosofie erachter, de techniek om een STD te maken en een grondige uitleg van de implementatie wordt gegeven. Uiteraard met veel uitgewerkte voorbeelden, een aantal opgaven met antwoorden, kortom een cursusboek met de introductie in het vak van programmeur van besturingen, maar ook bruikbaar als naslagwerk.

 • Fragment

  De STD methode structureert het automatiseren van processen met de bedoeling de betrouwbaarheid en voorspelbaarheid te maximaliseren, zodat de inbedrijfstelling minimale inspanning kost en de operator gedurende de gehele levensduur volledig en adequaat geïnformeerd blijft en maximaal bedieningsgemak heeft.

   

  De methode is gebaseerd op de tweetrapsraket van de perfecte procesrepresentatie en de daarvan afhankelijke aansturingen. De representatie tekenen we in grafische vorm, het diagram, waardoor de essentie van de besturing op een enkel blad of in een enkel window past. Dat diagram is de ideale start voor een functionele beschrijving.

   

  De besturing van een proces past op één blad.

   

  Het perfect houden van de administratie (=procesrepresentatie) kan alleen als de implementatietechniek klopt. Daarvoor moet het besturingsapparaat gekend worden. Het is gebleken dat met de basisinstructies van elk DCS of PLC, ook een FailSafe PLC, een passende implementatie mogelijk is. Elke cyclus van de PLC wordt de procesrepresentatie actueel gehouden, zodat alle aansturingen gebaseerd zijn op de actualiteit en de operator precies kan zien ‘wat de besturing denkt’.

Copyright © 2006-2020 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.