Solist

Geschreven door Aletta Dijker

Verkrijgbaar bij


Informatie
Heeft u interesse in dit boek? Als u tot aankoop besluit over te gaan en op ‘bestellen’ klikt, wordt u doorverwezen naar onze verkoopwebsite Boekenbestellen.nl. Hier kunt u uw bestelling vervolgens afronden en de betaling voldoen. Na een eventuele aankoop verloopt ook de communicatie via ons platform Boekenbestellen.nl. Wij handelen uw order voor u af onder deze naam.


 • BOEK

  paperback

  16,95


 • Samenvatting

  Aletta Dijker (geboren te Leeuwarden) wende zich al vroeg in haar roerige leven aan om intense emoties te kanaliseren door ze aan het papier toe te vertrouwen. Als kind schreef ze al kleine verhaaltjes en versjes voor de schoolkrant en terwijl ze opgroeide, werden de verhalen en gedichten talrijker en meer volwassen. Naarmate ze ouder werd, leerde ze geduld te betrachten om iets moois te vormen uit de vaak ongeremde en ongetemde woorden en zinnen die ze tijdens moeilijke momenten op papier zette. Een gedicht werd als het bouwen van een huis en het resultaat stond ook als een huis, uiting gevend aan haar gevoel, maar ook aan dat van haar lezers, die zich getroost konden voelen door deze kleine monumenten. En daar was het haar allemaal om te doen: gevoelens van haar af schrijven en anderen ermee tot troost zijn, die zich in haar gedichten konden herkennen waardoor ze zich minder alleen voelden.

  In een stijl die door de jaren heen aan verandering onderhevig was, zoals een mensenleven steeds in beweging is, een speelsheid en soms zelfs goochelen met woorden en met hier en daar een kleine ode aan Slauerhoff, haar grote voorbeeld en inspiratiebron, geeft ze ons met haar verzamelbundel “Solist” een kijkje in haar eigen wereld. Een wereld met hoogte -en dieptepunten, waar nu iedereen welkom is.

  Eén euro van elke verkochte bundel gaat naar Stichting Stop Hersentumoren. Pumbo.nl doet daar nog één euro per verkochte bundel bij.

 • Inhoudsopgave

  Deel I: Verzamelde gedichten van 1998-2002

  Deel II: Verzamelde gedichten van 2006-2011

  Deel III: Ballade van Hoogmoed en Wijsheid

 • Fragment

   

  Bodemloos

  Het is weer voorbij, de storm is verstild.

  Ik denk aan hoe het voelde

  voor jouw wezen mij omspoelde

  en honger werd gestild. Ik heb veel gewild.

   

  En leefde naar je toe in verlangen, altijd.

  Achter mijn ogen zag ik reeds

  je hand die mij leiden zou, steeds

  een huidlengte verder, dieper in eenheid.

   

  Maar voor het zover was, daagde mij koud

  hoezeer je mijn vlees voedt

  hoe hard je in me uitwoedt

   

  het zal nooit voldoende zijn. Ik houd

  jouw lichaam vast met leeg gemoed

  waar jouw ziel in mij uitstorten moet.

Copyright © 2006-2021 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.