Overvaart

Geschreven door Aggie Van Der Meer

Verkrijgbaar bij


Informatie
Heeft u interesse in dit boek? Als u tot aankoop besluit over te gaan en op ‘bestellen’ klikt, wordt u doorverwezen naar onze verkoopwebsite Boekenbestellen.nl. Hier kunt u uw bestelling vervolgens afronden en de betaling voldoen. Na een eventuele aankoop verloopt ook de communicatie via ons platform Boekenbestellen.nl. Wij handelen uw order voor u af onder deze naam.


 • BOEK

  paperback

  17,50


 • Samenvatting

   

  De historische roman Overvaart is een vertaling van de oorspronkelijke Friese uitgave Oerfeart. De eerste druk van Oerfeart is in 2006 verschenen bij uitgeverij Frysk en Frij. De tweede druk verscheen in 2011 bij de uitgeverijen Frysk en Frij en Elikser. 

  Het boek Oerfeart is in 2011 bekroond met de Piter Jellesprijs, de literaire prijs die de gemeente Leeuwarden een keer in de vier jaar toekent.

  In de historische roman 'Overvaart' voeren Aggie van der Meer en haar Joodse voorvader en haar Duitse grootmoeder gesprekken over hun leven. Daarvoor vaart ze hen over van het rijk van de dood naar dat van het leven. Ze ontmoeten elkaar in het oude huis uit 1619, in Bolsward, waar ze alle drie hebben gewoond.

  "De ouders van Markus Sekkel waren niet voor niets vanuit de Duitse landen naar de Republiek der Verenigde Nederlanden gevlucht, al wisten ze dat ze ook daar niet met open armen zouden worden ontvangen. Ze moesten om te beginnen nog maar afwachten of ze de nodige papieren konden krijgen. Dat zou alvst wat rust geven. Al het andere waar mensen naar uitkijken: een huis, een knappe nering, goede verhoudingen met de buren, was toegift. Waar ze voorlopig zeker van konden zijn, was de troost van lotgenoten." 

  Kijk voor meer boeken van Aggie van der Meer op aggievandermeer.nl

 • Inhoudsopgave

 • Fragment

Copyright © 2006-2021 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.