Genealogie Van Het Geslacht Meerstadt

Geschreven door Rian Huiberts

Verkrijgbaar bij


Informatie
Heeft u interesse in dit boek? Als u tot aankoop besluit over te gaan en op ‘bestellen’ klikt, wordt u doorverwezen naar onze verkoopwebsite Boekenbestellen.nl. Hier kunt u uw bestelling vervolgens afronden en de betaling voldoen. Na een eventuele aankoop verloopt ook de communicatie via ons platform Boekenbestellen.nl. Wij handelen uw order voor u af onder deze naam.


 • BOEK

  paperback

  20,00


 • EBOEK

  pdf zonder drm

  7,50


 • Samenvatting

  ‘Genealogie van het geslacht Meerstadt’ beschrijft de genealogie van stamvader Andries Meerstet.
  Daarnaast bevat dit boek de kwartierstaat van Hendrika Aalberta Catrijn Meerstadt (* 1919 - † 2003) en wordt het verhaal verteld van Alida Finck en de weeskinderen uit Amsterdam.

 • Inhoudsopgave

  Woord vooraf
  Het onderzoek naar het geslacht Meerstadt
  Genealogie van het geslacht Meerstadt
  Kwartierstaat van Hendrika Aalberta Catrijn Meerstadt
  Andere tijden: Alida Finck en de weeskinderen van Amsterdam
  Index op personen bij de genealogie van het geslacht Meerstadt
  Index op personen bij de kwartierstaat van Hendrika A.C. Meerstadt
  Index op beroepen bij de genealogie van het geslacht Meerstadt
  Index op beroepen bij de kwartierstaat van Hendrika A.C. Meerstadt
  Index op plaatsnamen
  Statistieken bij de genealogie van het geslacht Meerstadt
  Overzicht van weeskinderen uitgezonden naar Hattem
  Noten

 • Fragment

  Andries, soldaat in het leger van de prins

  Stamvader Andries Meersted kwam als soldaat naar Zutphen. Hij heeft waarschijnlijk van 1763 tot 1767 gediend in het Regiment Cavalerie Hoefft van Oyen . In het boek Vredesgarnizoenen van H. Ringoir staat dat dit regiment in deze periode gelegerd was in Arnhem, Nijmegen, Zutphen en Breda. Ook voor deze periode lag het garnizoen diverse malen in Zutphen.

  Het stadsarchief Zutphen heeft een CD uitgegeven met artikelen van de diverse archivarissen. In een artikel van dr. W.J.A. Huberts ‘Snippers uit de oude doos III, IV en V’ staat de volgende zinsnede die een bezoek van de prins aan Zutphen behandelde:
  “In 1766 bestond het garnizoen uit het Regt. Inf. v.d. majoor Cronstrom en een eskadron v.h. regt van de Lt. generaal Graaf van Rechteren. Op 16 aug. kwam daarbij de zes jongste kompagnieen van het 2e bataljon inf. Prins van Holstein-Gottorp, die uit Doetinchem, Lochem, Groenlo en Breevoort kwamen. En op 17 Aug. nog drie eskadrons van het genoemde kavalerie regt uit Arnhem en Nijmegen. De infanterie werd bij schoenmakers e.d. ingekwartierd omdat zij er het meeste voordeel van hadden en de Kavelarie bij de bewoners van de Laarepoort omdat zij stallen hadden."

  Andries in de archieven

  Andries Meersted komt voor op de afrekeninglijst voor de Compagnie van ritmeester Nobel voor de periode van 7 mei 1779 tot 5 mei 1780. (Bron: Rijksarchief, Raad van State 1946 Van Rechteren)

  Andries Meersted komt voor op de afrekeninglijst van 6 mei 1781 van het Regiment van de luitenant generaal Graaf van Rechteren, compagnie ritmeester Nobel. (Bron: CBG, Raad van State 1946)

  Andries Meersted komt voor op de rangeerlijst ‘so wel te paard als te voet van de Compagnie van den ritmeester Nobel in het Regiment Cavalerie van luitenant generaal Graeff van Rechteren soo als desselve is gereangeerd op 21 mei 1782 garnizoen houdende binnen Groningen.’ Andries staat onder rangering te voet. Zijn ‘lengte op kousen’ is 5 voet, 6 duim en 1 streek.


   

  < knip >

  Generatie I

  I Andries (Hendrik Andries) Meerstadt (Meerstet, Meersted, Mersterd) is geboren omstreeks 1754. Andries is overleden op zaterdag 1 december 1804 in Zutphen, ongeveer 50 jaar oud. Hij is begraven te Zutphen (vanuit de Nieuwstadskerk). Beroepen: Soldaat en ruiter bij de Cavalerie.
  Hermina (Harmina) Wolsack (Wolzak, Wolsak), 16 jaar oud, nadat zij op zondag 11 januari 1784 in Zutphen in ondertrouw zijn gegaan. Het kerkelijk huwelijk vond plaats op dinsdag 10 februari 1784 in Zutphen. Hermina is geboren in Eefde, dochter van Gerrit Wolsak en Johanna Christina Smits. Zij is gedoopt op woensdag 17 februari 1768 in Zutphen. Hermina is overleden op zaterdag 19 januari 1833 in Zutphen, 64 jaar oud. Zij trouwde later op dinsdag 21 oktober 1806 in Zutphen met Reint (Reinder) Willemsen (±1761-1818). Zij trouwde later op donderdag 28 september 1820 in Zutphen met Reinder Meerman Dekker (ovl. 1831).

   

Copyright © 2006-2018 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeldt.