Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus.

Man in Hong Kong

Geschreven door Mark Scholz

Verkrijgbaar bij


Informatie
Heeft u interesse in dit boek? Als u tot aankoop besluit over te gaan en op ‘bestellen’ klikt, wordt u doorverwezen naar onze verkoopwebsite Boekenbestellen.nl. Hier kunt u uw bestelling vervolgens afronden en de betaling voldoen. Na een eventuele aankoop verloopt ook de communicatie via ons platform Boekenbestellen.nl. Wij handelen uw order voor u af onder deze naam.


 • BOEK

  paperback

  17,95


 • EBOEK

  pdf zonder drm

  9,95


 • EBOEK

  epub zonder drm

  9,95


 • Samenvatting

  Haarlemmer Mark Scholz ging met zijn vrouw voor twee jaar naar Hong Kong om daar een vestiging voor zijn bedrijf op te zetten, productielijnen in China uitbreiden en nieuwe afzetkanalen te vinden in Japan en Australië. Dit boek bevat alle gebeurtenissen, reizen en andere avonturen die zij beleefden. Ze verbaasden zich over de rare gewoontes in China en Japan, hadden een weird weekend in Noord Korea, ergerden zich aan het Hong Kong bankwezen, vonden het eten apart en ze overleefden diverse reizen naar China met al haar krankzinnige chaos.
  Dit is een boek voor (ex-)expats, liefhebbers van ‘het roer om’, mensen met interesse voor reizen en iedereen die even wil lachen omandere culturen en mensen. Alles wordt met een humoristische en verbaasde blik beschreven, terwijl het nooit persoonlijk wordt. Behalve bij Ivo Niehe. En dat is ook wel goed.

 • Inhoudsopgave

  1. Hong Kong - Het leven van een echtpaar in den vreemde
  2. Ondertussen in China - Reizen van en naar China
  3. Zaken doen - Bellen met India en schrijven met Japan
  4. Vliegen - Avonturen in vliegtuigen en op vliegvelden
  5. Reizen in Azie - Op ontdekkingstocht in Australie, Nieuw Zeeland, Japan, Taiwan en Noord Korea

 • Fragment

  Dagje China (deel 1)

  Op de heenweg hebben we 1 uur vertraging, want er vliegen vliegtuigen in de lucht en dat wisten ze niet. We wachten lang. Ik lees mijn boek en luister muziek. We gaan het inhalen zegt de piloot. Ik geloof hem niet.
  Ik zit slecht: als de beenruimte ophoudt, heb ik nog een stuk been over. Naast me zit een vrouw, ze wil plassen, maar ik sta niet op, want ik ken dat want dan sta ik de halve vlucht. Eten wordt geserveerd. Ik kan kiezen uit iets dat er uitziet als kots en iets dat er uitziet als poep. Ik neem (dus) niks.

  Half uur te laat geland. Chinezen vechten zich naar buiten. Ik vecht mee. Geen rij bij de immigratie. In 5 minuten sta ik buiten. Snorders vragen of ik een taxi wil. 50 Minuten rijden naar downtown Shanghai, de man rijdt als een gek en laat halverwege een zachte stinkscheet. Het is 21 uur als ik onvriendelijk ingecheckt word. Ik heb ook trek. Het hotel-restaurant is open tot 22 zegt een bordje met spelfouten in de lift. Ik ben daar om ongeveer 21.01. Het is er donker, een ober rookt een sigaret en roept: CLOSED!
  Ik ga maar naar buiten. Een aardige jongen besluipt me en vraagt of ik iets nodig heb. Ik zeg: “Ja, eten.” Dat heeft hij niet. Ik koop een pizza-achtig broodje (of een broodachtige pizza) en twee blikjes drinken. Buiten besluipt de aardige jongen me weer.
  Ik heb nu echt niks nodig.

  Mijn hotelkamer is groot. Het gigantische filmscherm buiten, op twee meter van mijn raam, is groter. En feller. Ik ben een half uur bezig om mijn gordijnen zo te positioneren dat er geen licht binnenkomt. 10 minuten later gaat het scherm uit. Ik kijk CNN en eet mijn broodje. Ik zap nog twee keer langs de 40 kanalen met Chinees geouwehoer en ga dan slapen op mijn betonnen bed. De volgende ochtend is het ontbijt zowaar niet vies. Er is kaas en dan is het al gauw goed.

  Op weg naar de beurs kom ik er achter dat het expo-center dicht bij het vliegveld is en ik dus niet helemaal de stad in gehoeven had. De taxichauffeur stinkt en rochelt zeven keer naar buiten. Aangekomen bij het expo center worden taxi's besprongen door jongens die kaartjes van hoeren, massagetenten en hoerige massagetenten door een kier in het raam naar binnen gooien. Ik word bedolven onder kaartjes. De chauffeur steekt ze in zijn zak. Ik gooi ze naar buiten. De chauffeur laat een boer. Ik betaal. ....

Copyright © 2006-2020 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.