Lekker Anders!

Geschreven door Dorothe Lueb En Gea Van Der Wal

Verkrijgbaar bij


Informatie
Heeft u interesse in dit boek? Als u tot aankoop besluit over te gaan en op ‘bestellen’ klikt, wordt u doorverwezen naar onze verkoopwebsite Boekenbestellen.nl. Hier kunt u uw bestelling vervolgens afronden en de betaling voldoen. Na een eventuele aankoop verloopt ook de communicatie via ons platform Boekenbestellen.nl. Wij handelen uw order voor u af onder deze naam.


 • BOEK

  paperback

  15,00


 • EBOEK

  pdf zonder drm

  7,50


 • Samenvatting

  Lekker anders! is een inspirerend kookboek voor iedereen die geinteresseerd is in gezondheid en in voeding zoals de natuur het bedoeld heeft.

  Er komt steeds meer inzicht in de werking van ons lichaam en de bouwstoffen die het nodig heeft. Het belang van eiwitten, (de juiste) vetten, vezels, vitaminen, mineralen en fyto-nutriënten is meer dan eens aangetoond. En die gezonde dingen zitten meestal niet in de pakjes en zakjes die je in de supermarkt koopt. Het ziet er leuk uit en het vult maar dat is het dan ook...

  In de praktijk van alledag blijkt het lastig om iets op tafel te zetten wat zowel smakelijk als voedend is. Lekker Anders! bevat vele verassende recepten zonder suiker, granen, melkproducten en zonder geur- kleur- en smaakstoffen. Zodat ook jij in een handomdraai iets lekker anders op tafel kunt zetten. De recepten zijn overzichtelijk weergegeven en bieden voor iedereen én voor ieder moment van de dag wat wils: lunches, soepjes, hartige taarten, toetjes, zelfs aan bonbons is gedacht.

  En omdat we het belangrijk vinden dat je weet waaróm je iets doet (of juist laat) geven we in het kort heldere en concrete achtergrondinformatie over voeding en de vertering ervan. Dan kun je kiezen op basis van kennis.

  In Lekker Anders! staan ook lijsten. Eén waarin je in één oogopslag kunt zien wat ‘niet slim is’ en wat een goede vervanging zou zijn; een 'wat is handig om op voorraad te hebben' lijst; een 'wat zijn de belangrijste vitaminen en mineralen bronnen' lijst en een 'wat is wat en wat doet het' lijst. Lekker makkelijk en lekker anders dus.

 • Inhoudsopgave

  01. Inleiding
  02. Gezonde voeding - algemene adviezen
  03. De vertering van het voedsel
  04. Warenkennis en achtergrondinformatie
  05. Beter anders lijst
  06. In je keukenkastje
  07. Bronnen - macronutriënten
  08. Bronnen - micronutriënten
  09. Lunch anders - 12 recepten
  10. Soep anders - 10 recepten
  11. Aardappel anders - 4 recepten
  12. Pasta anders - 4 recepten
  13. Hartige taart anders - 6 recepten
  14. Toetje anders - 12 recepten
  15. Snoeperij anders - 10 recepten

 • Fragment

  Lunch anders

  Twee sneetjes brood met kaas, veel verder komen de meesten niet als het gaat om de variatie tijdens de lunch. Regelmatig hetzelfde maakt echter dat het lichaam én de geest steeds slechter om kunnen gaan met veranderingen en met stress. Je adaptogene capaciteit wordt met de dag minder. Dit heeft te maken met het beperkte aanbod en de kleine verscheidenheid aan fyto-nutriënten. De natuur rijkt ons een breed pallet aan als het gaat om ‘goedgevulde’ voedingsmiddelen alleen moet je die dan wél eten...

  In dit hoofdstuk staan recepten die niet alleen makkelijk te maken zijn maar ook een belangrijke bijdrage leveren aan je adaptogene capaciteit. Anti-stress voor in je lunchtrommeltje. Bijvoorbeeld het volgende recept:

  Cashewdaalders

  1 handje cashewnoten
  ½ ui
  2 gedroogde tomaten
  2 el water
  2 eieren

  Doe cashewnoten, ui, tomaten en water in een blender en maal ze fijn. Doe de eieren en wat zout erbij en laat het geheel tot een romige massa draaien. Naar behoefte kan er ook wat peper bij.

  Doe olijfolie in een koekenpan en schep hier drie of vier (afhankelijk van de grootte van de pan)  schepjes van het mengsel in. Bak de daalders aan beide kanten mooi bruin.

  Cashewdaalders zijn zowel warm als koud te eten.

  Tip: varieer door andere kruiden (bijv. provinciaalse) en eventueel wat knoflook toe te voegen.

Copyright © 2006-2019 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.