Handboek voor de Professional Organizer

Geschreven door Ingrid Van Der Locht

Verkrijgbaar bij


Informatie
Heeft u interesse in dit boek? Als u tot aankoop besluit over te gaan en op ‘bestellen’ klikt, wordt u doorverwezen naar onze verkoopwebsite Boekenbestellen.nl. Hier kunt u uw bestelling vervolgens afronden en de betaling voldoen. Na een eventuele aankoop verloopt ook de communicatie via ons platform Boekenbestellen.nl. Wij handelen uw order voor u af onder deze naam.


 • BOEK

  paperback

  19,95


 • EBOEK

  pdf zonder drm

  12,95


 • Samenvatting

  Deel I - De Basis

  Of je nu aan het begin staat van een carrière als professional organizer of een doorgewinterde organizer bent, met dit handboek kun je direct je voordeel doen. Het Handboek bestaat uit diverse delen. Deel 1 geeft antwoord op vragen als: is het beroep professional organizer iets voor mij? Welke eigenschappen en opleidingen heb ik ervoor nodig? Welke stappen moet ik ondernemen om te beginnen? Hoe zet ik de eerste stappen naar een klant? Hoe pak ik een project aan en hoe rond ik het goed af? Het bevat allerlei stappenplannen, lijstjes met tips, formulieren en voorbeeldbrieven die je zo kunt overnemen: van het aanvragen van een VAR-verklaring, het opstellen van facturen en de algemene voorwaarden tot een persbericht. Het Handboek staat je met raad en daad terzijde. Hierdoor kun je bewuster, krachtiger en succesvoller worden.  

 • Inhoudsopgave

  Deel 1 – De basis

  1.1       Algemeen
  1.1.1       Inleiding
  1.1.2       Wat is een Professional Organizer
  1.1.3       Opleidingen
  1.1.4       Beroepsverenigingen

  1.2       Opstarten van een eigen bedrijf
  1.2.1       De voorbereidingen
  1.2.2       Bepalen van tarief, reiskosten en reistijd
  1.2.3       De start
  1.2.4       Literatuurlijst

  1.3       Marketing
  1.3.1       Marketingplan
  1.3.2       Huisstijl, visitekaartjes en flyers
  1.3.3       Website, e-zine
  1.3.4       Acquisitie en klantenwerving
  1.3.5       Gebruik de media
  1.3.6       Nationale Organizing Dag
  1.3.7       Literatuurlijst

  1.4       De opdracht
  1.4.1       Intakegesprek
  1.4.2       Offerte en follow-up
  1.4.3       Algemene voorwaarden
  1.4.4       Ethiek
  1.4.5       Uitvoering opdracht
  1.4.6       Eindevaluatie en factuur
  1.4.7       Literatuurlijst

 • Fragment

  INLEIDING

  Professional organizer is een beroep dat vanuit Amerika de Nederlandse markt aan het veroveren is. Het beroep professional organizer bestaat  nu ruim tien jaar  in Nederland en heeft een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Niet alleen telt de beroepsvereniging al tweehonderd twintig leden, ook daarbuiten zijn er velen actief en professioneel bezig met het vak van professional organizer. Ook zijn er veel startende organizers en mensen die zich aan het oriënteren zijn op het beroep.

  De vraag naar organizers wordt in Nederland steeds groter. Dit heeft vooral te maken met de drukke tijd waarin we leven en de grote hoeveelheid informatie die dagelijks op ons af komt. Hierdoor gaan steeds meer mensen op zoek naar structuur, rust, overzicht en ruimte. En om al die professionals tools te bieden waardoor zij zich verder kunnen ontwikkelen, is er nu dit handboek. Ik heb het mede geschreven, omdat gevestigde professional organizers  steeds vaker worden benaderd met de vraag: “hoe word ik een professional organizer?” Tijd dus voor een handboek dat breed antwoord geeft op al je vragen.

  Toen ik zelf van start ging, heb ik mij regelmatig afgevraagd waarom er nog geen naslagwerk was voor de organizer. Als ik bij andere organizers om informatie vroeg, liep ik vaak tegen gesloten deuren. Dat vond ik niet alleen vervelend, maar ook onnodig, want je kunt juist van de ervaringen van een ander veel leren. Het is jammer als steeds weer iedereen zelf het wiel moet uitvinden. Dus besloot ik om dit zelf anders te doen. Ik heb al mijn informatie en ervaringen opgeslagen en na een aantal jaren is dit een mooie verzameling geworden. Omdat ik ervaring heb met ISO-certificering en het schrijven van handboeken wilde ik mijn kennis in de vorm van een handboek overdragen. Dat ligt nu voor je. Het is een handboek dat uit diverse delen bestaat en waarvan dit eerste deel antwoord geeft op vragen als: is het beroep professional organizer iets voor mij? Zo ja, welke eigenschappen en opleidingen heb ik nodig? Welke stappen moet ik ondernemen om te beginnen? Hoe maak ik de eerste stappen naar een klant? Hoe pak ik een project aan? Hoe rond ik een project goed af? Ook zijn er allerlei lijstjes, tips, formulieren en voorbeeldbrieven in opgenomen die je zo over kunt nemen. Van het aanvragen van een VAR-verklaring, het opstellen van facturen, de algemene voorwaarden tot een persbericht. Je kunt er direct je voordeel mee doen. En ook voor hen die al enige tijd als organizer werkzaam zijn, is het een handig naslagwerk. 

  Als gecertificeerd coach heb ik reeds verschillende professional organizers mogen begeleiden. Dit heeft me geholpen om de vragen van professional organizers in kaart te brengen. Schrijfcoach Mirre Bots heeft me geholpen om het materiaal te ordenen en alles goed op papier te zetten. Wat ik met dit handboek beoog, is niet alleen om een schat aan informatie en kennis door te geven, maar ook om je tijdens het gehele traject  bij te staan en te ondersteunen. 

  Hoe gebruik je ditboek?

  Je kunt  dit handboek het beste gebruiken als een soort naslagwerk.  Als je een vraag hebt, zoek die dan op in de inhoudsopgave en kijk vervolgens wat je daarover kunt vinden.

  Ik heb geprobeerd zo compleet mogelijk te zijn. Mocht je een vraag tegenkomen die niet in dit handboek wordt belicht, stuur dan een mail naar info@ingridvanderlocht.nl. Dan zal ik vervolgens bekijken of deze vraag een aanvulling voor het boek is. Zo ja, dan krijg jij ook een exemplaar van deze aanvulling toegestuurd.

  Ik wens je veel leesplezier en succes met het opzetten van je eigen bedrijf.

  Ingrid van der Locht 

   

Copyright © 2006-2019 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.