Gedachtenrijk

Geschreven door Richard Bintanja

Verkrijgbaar bij


Informatie
Heeft u interesse in dit boek? Als u tot aankoop besluit over te gaan en op ‘bestellen’ klikt, wordt u doorverwezen naar onze verkoopwebsite Boekenbestellen.nl. Hier kunt u uw bestelling vervolgens afronden en de betaling voldoen. Na een eventuele aankoop verloopt ook de communicatie via ons platform Boekenbestellen.nl. Wij handelen uw order voor u af onder deze naam.


 • BOEK

  paperback

  16,95


 • EBOEK

  pdf zonder drm

  11,95


 • EBOEK

  epub zonder drm

  12,95


 • Samenvatting

  De hersenwetenschapper Jan Walder is volledig geobsedeerd door de vraag hoe de mens ideeën krijgt. Dag in dag uit jaagt hij op de allesverklarende theorie van de gedachtenwereld, de dimensie waar ideeën vrij rondwaren en waar verbintenissen tussen geschikte gedachten en ons brein bezegeld worden. Tijdens zijn jarenlange zoektocht, bezaaid met valkuilen en obstakels, wordt hij met zijn obsessie openlijk verguisd door collega-onderzoekers. Tot wanhoop gedreven dreigt Jan, en met hem zijn theorie, meermalen ten onder te gaan. Een terloopse ontmoeting met de goedlachse Janna leidt onverwachts tot de doorbraak, en het duurt niet lang voordat de gevolgen van deze immense ontdekking de maatschappij in hun greep krijgen. De vrolijke Janna blijkt echter een schaduwzijde te hebben, en al snel komen ook de donkere kanten van de gedachtenwereld aan het licht. Beiden zullen ze Jan nog lang achtervolgen... tot het onafwendbare einde.

 • Inhoudsopgave

 • Fragment

  Zijn wijsvinger zweefde langzaam omhoog, als in een slow motion, op weg naar het ronde koperen knopje, maar stopte enkele centimeters ervoor. Zijn hand hing doelloos in de lucht. Maar goed dat de heg hoog genoeg was, zodat zijn moeder hem niet kon zien. Doorgaan of terug? Die ogen, sjezus, die stem. Kom op, dat was jaren geleden. Niet nu de hele rijstebrij van gedachten en overwegingen weer overdoen. Bellen, of niet bellen, meer mogelijkheden zijn er niet....


  Een puntige dreun. In mijn zij, nu links. Ik hap naar adem, draai mijn lichaam instinctief op mijn zijkant en krimp tot foetushouding ineen zodat mijn armen en benen de pijnlijke buikstreek beschermen. Zonder waarschuwing vooraf kokhals ik. Mijn maag leegt zich volledig, en de overdadige maaltijd ligt als een warme brij vlak voor mijn gezicht. Ik spuug een paar nagekomen klontjes uit. Vertederd denk ik aan de heerlijke rozerode zalm: wat een afschuwelijk lot voor zo’n prachtig beest; in halfverteerde brokjes ligt de zielenpoot nu samen met zijn verorberaar op deze muffe straattegels. De walgelijke geur van het warme zalmbraaksel overheerst even alles, zelfs de pijn.

Copyright © 2006-2019 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.