Game over & andere spannende verhalen

Geschreven door Ard Walburg

Verkrijgbaar bij


Informatie
Heeft u interesse in dit boek? Als u tot aankoop besluit over te gaan en op ‘bestellen’ klikt, wordt u doorverwezen naar onze verkoopwebsite Boekenbestellen.nl. Hier kunt u uw bestelling vervolgens afronden en de betaling voldoen. Na een eventuele aankoop verloopt ook de communicatie via ons platform Boekenbestellen.nl. Wij handelen uw order voor u af onder deze naam.


 • EBOEK

  pdf zonder drm

  3,95


 • EBOEK

  epub zonder drm

  3,95


 • Samenvatting

  In dit Ebook-bundeltje staan vier korte spannende verhalen die de afgelopen jaren door Ard Walburg zijn geschreven. De verhalen zijn eerder gepubliceerd in verschillende (literaire) tijdschriften.

  Het titelverhaal Game over werd tijdens de Maand van het Spannende Boek 2000 in het radioprogramma Nachtlicht door Tomas Ross en René Appel uitgeroepen tot het beste spannende korte verhaal.

  In Game over komt een jonge game-ontwikkelaar na zijn dood in zijn eigen computerspel terecht. Wat zal er gebeuren wanneer hij alle levels heeft doorlopen?

  De lafaard. Een onbeduidende ambtenaar wordt ’s nachts van zijn bed gelicht en naar een lanceerbasis gebracht. Daar krijgt hij te horen dat hij is uitgekozen om de wereld te redden. Zonder nadere toelichting wordt hij in een oud ruimteschip het heelal ingestuurd.

  Huurmoordenaars. Een zakenman huurt een moordenaar in om zijn concurrent uit de weg te ruimen. Maar zijn plan lijkt zich tegen hem te keren.

  Twee ambitieuze muzikanten nemen in De doorbraak een CD op. In de muziek wordt een aantal samples gemixed van een oude, mysterieuze 78 toerenplaat. De muziek zorgt voor een doorbraak, maar anders dan ze gedacht hadden.

  zie ook: www.ardwalburg.nl

 • Inhoudsopgave

  Game over (fantasy)

  De lafaard (science fiction)

  Huurmoordenaars (thriller)

  De doorbraak (horror)

  (Verantwoording)

 • Fragment

   

  Game over

  Over mijn leven kan ik kort zijn: ik stierf op mijn tweeëntwintigste en tot aan mijn dood hield ik mij voornamelijk bezig met het ontwikkelen van computergames. Daarvan was ‘Horror Hospital’ de bekendste of zo u wilt de beruchtste.

  Ik had dan ook geen enkele moeite om de omgeving te herkennen, waarin in na mijn dood terechtkwam. Zo dadelijk zou uit de deur links van mij een waanzinnige anesthesist tevoorschijn komen die me plat wilde spuiten. Ik begon alvast over de helwitte tegels naar de T-splitsing aan het einde van de gang te sprinten. Halverwege hoorde ik de deur achter me openslaan. Bij de splitsing sloeg ik de rechtergang in en minderde vaart. Ik bestudeerde de tegels op de vloer tot ik een brede strook ontdekte die doffer was dan de rest. Ik nam een aanloop en sprong erover heen. Op dat moment kwam de anesthesist de gang binnenstormen, met bloeddoorlopen ogen en het schuim op de lippen. Hij zette zijn voeten op de doffe tegels, zakte onmiddellijk door de vloer en viel in een ondergrondse ruimte. Ik hoefde niet te kijken om te weten wat daar met hem gebeurde. Een batterij lasers zou hem bestralen tot al het vlees van zijn botten was gebrand.

  Hoewel ik was overleden – geëlektrocuteerd terwijl ik mijn laptop aan het upgraden was – ging mijn hart als een razende tekeer en hoorde ik mezelf hijgen in Dolby Surround. Ik zocht steun bij de wand en omdat ik wist dat ik niets te vrezen had zolang ik in deze gang bleef, probeerde ik enigszins tot rust te komen en mijn gedachten te ordenen.

Copyright © 2006-2021 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.