De klas de baas

Geschreven door De Vree & Schouten

Verkrijgbaar bij


Informatie
Heeft u interesse in dit boek? Als u tot aankoop besluit over te gaan en op ‘bestellen’ klikt, wordt u doorverwezen naar onze verkoopwebsite Boekenbestellen.nl. Hier kunt u uw bestelling vervolgens afronden en de betaling voldoen. Na een eventuele aankoop verloopt ook de communicatie via ons platform Boekenbestellen.nl. Wij handelen uw order voor u af onder deze naam.


 • BOEK

  paperback

  16,95


 • EBOEK

  pdf zonder drm

  8,50


 • Samenvatting

  "de klas de baas" is een metafoor voor de leraar en de generaal.
  De één voert een klas aan, de ander heeft een compleet leger aangevoerd.
  Samen hebben we een boekje gemaakt over het aanvoeren van groepen.

  www.deklasdebaas.nl

 • Inhoudsopgave

  www.deklasdebaas.nl

 • Fragment

  Dit proces van groepsvorming is met name van belang voor brugklassers die voor het eerst een middelbare school binnenkomen. Voor hen is de onzekerheid groot, alles is vreemd, en het is zaak dat u vanaf het allereerste begin leiding kunt geven aan de groepsvorming.

  Een hulpmiddel daarbij wordt gevormd door de diverse handboeken voor mentoren, waarin allerlei voorbeelden zijn opgenomen om de groepsvorming snel en constructief tot stand te brengen.

  Duidelijk is , dat uw slagingskans ook afhankelijk is van de hoeveelheid uren die u met de groep kunt optrekken. Daar ligt ook een taak voor de schoolleiding die zich zal moeten realiseren dat er geen wonderen kunnen worden verwacht, van een docent die als een soort lopende band met vijfentwintig verschillende groepen per week wordt geconfronteerd.

  Verder is het van belang, dat je als leraar je betrokken voelt bij de aan jouw zorgen toevertrouwde groep leerlingen, en dat die betrokkenheid ook zichtbaar is.

  Betrokkenheid door de leerlingen en hun achtergrond te kennen, en er zo nu-en dan ook eens naar te vragen.

  Betrokkenheid ook door toetsen snel nagekeken te hebben, en telefonisch of per email goed bereikbaar te zijn.

  Zorg er ook voor dat je alles weet over de school,  de schoolregels etcetera, zodat je vragen direct adequaat kunt beantwoorden. Zorg er voor geen “weetniet” leraar, of een “ik zoek het uit” leraar te worden. Want denk eraan : niemand volgt “weetniet”.

  Het eerste wat een sergeant in zijn onderofficiersopleiding leert, is daarom dan ook  : “De sergeant weet het altijd”

   

Copyright © 2006-2018 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeldt.