Creatieve Appels En Quantum Peren

Geschreven door Silvester Polderman

Verkrijgbaar bij


Informatie
Heeft u interesse in dit boek? Als u tot aankoop besluit over te gaan en op ‘bestellen’ klikt, wordt u doorverwezen naar onze verkoopwebsite Boekenbestellen.nl. Hier kunt u uw bestelling vervolgens afronden en de betaling voldoen. Na een eventuele aankoop verloopt ook de communicatie via ons platform Boekenbestellen.nl. Wij handelen uw order voor u af onder deze naam.


 • BOEK

  paperback

  26,75


 • EBOEK

  pdf zonder drm

  11,00


 • Samenvatting

  In Creatieve Appels en Quantum Peren neemt Silvester Polderman u mee op een verrassende zoektocht. Het is een inspirerende reis op zoek naar antwoorden op vragen waar wij vandaag de dag allemaal mee worden geconfronteerd. Niets laat hij ongemoeid. Van de manier waarop wij onze bedrijven organiseren tot de wijze waarop wij persoonlijk meesterschap bereiken. Van de werking van ons brein tot hoe wij de wereld om ons heen gadeslaan. Silvester springt daarbij behendig van de ene visie op de andere over en legt steeds verrassende verbanden. U wordt voortdurend meegesleept in zijn eindeloze maar fascinerende dans met de werkelijkheid.

  Creatieve Appels en Quantum Peren is een 'must' voor iedereen die over grenzen heen durft te kijken. Een aanrader voor iedereen die zijn creativiteit en intelligentie wil prikkelen.
   

 • Inhoudsopgave

  Dankwoord
  Voorwoord
  Inleiding
  De Dynamiek van Organisaties
  De Identiteitscrisis
  De Toren
  Een Zee van Energie
  De Beperking van het Intellect
  Wanneer zien we het licht?
  Quantum Schijn en Werkelijkheid
  Be-Teken-Is
  Wie ben ik?
  Samenhangend Excelleren
  De Mens en het Intellect
  Complementariteit van de Psyche
  De Mens en het Krachtveld van Mogelijkheden
  Synchroniciteit
  Zen
  Literatuurlijst
   

 • Fragment

  Iedereen is voortdurend op zoek naar antwoorden. Ieder mens wil graag zichzelf kennen en wil dat wat er om hem heen gebeurt beter leren begrijpen. Wij gaan ervan uit dat wanneer we onszelf en onze leefomgeving beter begrijpen we ook beter in staat zullen zijn onze eigen plek daarin te vinden, en zodoende ons leven aangenamer te maken. Uiteindelijk zijn we allemaal op zoek naar het antwoord op de vraag hoe we het gelukkigst kunnen worden. Ondertussen, zolang we het antwoord nog niet hebben gevonden, proberen we het allemaal zo goed mogelijk te regelen. Maar dit gaat lang niet altijd even gemakkelijk. Zo zagen we bijvoorbeeld dat de oorzaken die volgens de experts ten grondslag lagen aan de crises waar wij de afgelopen jaren mee zijn geconfronteerd, op zichzelf al heel merkwaardig te noemen zijn. Het betreft namelijk allemaal emotionele en psychologische factoren, zoals angst, hebzucht, onzekerheid en vertrouwen. Gek genoeg wordt de oplossing evenwel niet in de emotionele en psychologische wereld gezocht, maar in het aanpassen van het systeem zodat vertrouwen kan worden hersteld en we weer vrolijk door kunnen gaan met waar we mee bezig waren. We gaan ervan uit dat het vertrouwen van de mens samenhangt met het feit dat we in een veilige omgeving leven. Veilig in de zin van voorspelbaar en controleerbaar. De vraag is of dat wel zo is? En bovendien is het maar zeer de vraag of al die systemen nu werkelijk zoveel zekerheden geven. In mijn optiek nemen we met het implementeren van steeds weer nieuwe repressieve maatregelen die moeten voorkomen dat een bepaald probleem nog een keer de kop op steekt, helemaal de werkelijke oorzaak van het probleem niet weg. Het is een zeer geavanceerde manier van symptoombestrijding, maar het probleem zal onherroepelijk opnieuw tot onverwachte uitkomsten en onwenselijke gevolgen leiden in de toekomst. Misschien in een ander gedaante, maar het zal zich opnieuw manifesteren.

  De oorzaak van alle crises waarmee wij heden ten dage worden geconfronteerd, niet alleen de economische crisis, maar ook de crises op het gebied van het milieu en op het gebied van militair- politieke aangelegenheden, ligt besloten in de manier waarop wij over de wereld denken. En dan met name de manier waarop wij denken daarin onze plaats te kunnen vinden. Je zou om die reden dan ook beter kunnen spreken van een ‘indentiteits- of intellectuele crisis’ dan van bijvoorbeeld een ‘economische crisis’.
   

Copyright © 2006-2021 Pumbo.nl BV    Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.